Tesla ABD'de Fremont/Kaliforniya fabrikasında yaklaşan Noel tatili sebebi ile tatil sürelerini açıkladı. Fabrika çalışanlarından öğrenilene göre Model S/X bantları 11 Ocak 2021'e kadar, yani toplamda 18 gün süre ile kapalı kalacak.

18 günlük tatil süresinin Model 3/Y bantlarının tatil süresinden uzun olması dikkat çekti ve tekrardan yenilik dedikodularını ateşledi. Model S 2012 yılında üretime başladığından beri aynı kasaya sahip. 2016 ortasında makyajlanmış olsa da özellikle iç tasarım uzun süredir aynı.

Tesla Model S Yüksek Menzil Testi
Makyajlı Tesla Model S

Geçtiğimiz aylarda Tesla Battery Day sonrasında açıklanan yeni teknolojiler ile yapılacak yeni ve 3 motorlu Model S Plaid tanıtılmıştı. Ancak yeni Model S plaid de 2021 sonunda üretime başlanacak olarak tanıtıldı.

 
Tesla Model S Ekose Casuslu
Tesla Model S Plaid Nürbürgring'de (2020)

Editörün Görüşü

Bence tatilin kısa süre daha uzun olması tamamiyle yenilenecek bir Model S bantı kurmak için yeteri kadar uzun süre değil. Belki de Model 3/Y bantlarında yaşanan gelişmeler sebebiyle Model S/X bantları kısa bir süre daha çalıştırılamayacaktır. Ya da dış görünüm olmasa da belki Plaid çıkana kadar idare edecek daha premium bir iç yenilenme de görebiliriz. Tamamen taleple ilgili olup hiçbir yenilik görmeyebiliriz de.

Ancak artık 8 yaşını geçen Model S kasası ve dolayısıyla Model S/X iç tasarımı yenilik görmek durumunda. Bu efsane ve pek çok şeyi değiştirmiş tasarımı nasıl bir vizyon ile Tesla'nın yenileyeceğini de büyük bir merak ile takip ediyorum.

Galeri: Tesla Model S yeni nesil konsept çizimler

Kaynak: Behance