Eski Formula 1 Dünya Şampiyonu Nico Rosberg, elektrikli otomobillere karşı farklı bir tutku besliyor. Geçtiğimiz aylarda kendisine en çok hitap eden araç olarak tanımladığı Rimac C_Two'yu satın aldığını duyuran efsanevi pilot, bir süredir Hırvat üretici ile birlikte çeşitli işler yapıyor.

Markanın en prestijli müşterilerinden biri olması sebebiyle üretilen en donanımlı prototipi test etme şansı bulan Rosberg, bu şansını firmanın sahibi Mate Rimac ile birlikte değerlendiriyor. Kabini eskisine nazaran oldukça değişmiş olan model, son haline yaklaşmış durumda.

Galeri: Rimac C_Two Üretim Hattı

Dört farklı elektrikli motora sahip olan C_Two, 1.915 bg güç ve 2.300 Nm tork üretebiliyor. Bu güç çıkışı sayesinde 0-100 km/sa hızlanmasını 2 saniyenin altında tamamlayan model, 412 km/sa azami hız rakamına da sahip.

Bildiğiniz üzere elektrikli otomobillerin en büyük sıkıntısı menzil. Fakat bu denli yüksek çıkış gücüne rağmen Rimac mühendisleri aracın bataryasının 550 kilometre menzil sunmasını sağlamış.

Pandemi sebebiyle aracın çıkışını 2021 yılına erteleyen Hırvat marka, önümüzdeki sene aracın teslimatlarına da başlamış olacak.