Hyundai, 2015 yılında Genesis'i bir marka haline getirme kararı almıştı. BMW, Mercedes ve Lexus gibi lüks markalara rakip olacak olan üretici, ancak bu yıl ürün gamında bir SUV'ye kavuştu. Günümüz otomotiv trendlerini yakalamayı bir türlü başaramayan Genesis'in portföyünde, gün geçtikçe popülerleşen elektrikli ya da hibrit modeller de bulunmuyor. Fakat bu durum değişmek üzere.

Yukarıda gördüğünüz videoda kamuflajlı bir G80 sedanın Nürburgring asfaltında turladığını görüyoruz. Kamuflaj aracın her yerini kapatıyor olsa da ön kısımdaki kapalı ızgaralar ve aracın sessiz turları bize gereken ipuçlarını veriyor. Aracın arkasında bulunmayan egzoz çıkışları da bizler için önemli bir kanıt niteliğinde.

Galeri: Genesis eG80 Casus Fotoğraflar

Fakat şimdilik "eG80'in" güç üniteleri hakkında elimizde bir bilgi yok. Araç markanın ilk elektrikli ürünü olacağı için baz alabileceğimiz bir örneğin olmadığını da belirtelim. Fakat Genesis, bu noktada Hyundai'a dönerek elindeki üniteleri kullanabilir. Hatta şimdilik Kona EV içerisindeki 205 bg güç üreten motorun araç için en uygun kurulum olduğuna inanıyoruz.

eG80 üreticinin genişleyen ürün gamının en yeni ürünü olacak. Bildiğiniz üzere bu yıl hem GV80 isimli SUV modeli, hem de yeni GV70'i görme fırsatımız olmuştu. Elektrikli model için ise çok fazla bekleyeceğimize inanmıyoruz.