Audi, performanslı elektrikli sedan modeli RS E-Tron GT'nin ipucu (teaser) kampanyasını sürdürüyor. Daha önce de gördüğümüz kamuflajlı E-Tron GT prototipi, bir kez daha karşımızda. Bu sefer de yüksek çözünürlüklü ve farklı açılardan kaydedilmiş görüntüleriyle...

Final tasarımını hayal etmenin pek zor olmadığı Audi RS E-Tron GT, söylenenlere göre 2 adet elektrik motoru düzeniyle gelecek. Bu motorların toplamda 694 beygir güç ile 830 Nm tork üreteceği de belirtiliyor. Bu değerlerle aracın belirtilen 0-100 km/s hızlanma süresi ise 3.6 saniye civarında. Batarya kapasitesi ise 93.4 kWh (kullanılabilir kısım 83.7 kWh) olarak belirtiliyor.

Galeri: Audi RS E-Tron GT Prototip Araç

Tüm bunlara ek olarak ilerleyen zamanlarda aracın daha performanslı 3 motorlu bir versiyonunun geleceği de biliniyor. Zaten günümüzde elektrikli spor sedanların çoğu 3 motorlu seçenek sunmaya çalışıyor. Bunu Tesla Model S'in geliştirilmekte olan 3 adet elektrikli motor sunacak versiyonundan da biliyoruz.

Audi yetkilileri, E-Tron GT'nin aynı zamanda yüksek teknolojili özelliklere sahip olacağını da belirtiyorlar. Buna da aracın navigasyon sistemi üzerinde bir şarj istasyonu işaretlendiği zaman, varış süresinden 30 dakika önce bataryaların uygun seviyeye ısıtılması gibi şeyleri örnek veriyorlar.

Porsche Taycan ile aynı platformu kullanacak olan RS E-Tron GT, 4 tekerden çekiş sistemi ve 4 tekere etki eden direksiyon sistemi gibi özellikleriyle yol tutuş anlamında da çok şey vaad ediyor. Son olarak aracın 2021 yılı içerisinde satışa sunulmasının planlandığını da belirtebiliriz.