Porsche 911, otomotiv dünyasının ikonlarından biri. Sürekli değişen endüstride bir şekilde köklerine sadık kalmaya devam eden bu muhteşem araç, yeni nesli ile birlikte gücünü de ortaya koymuş durumda.

Peki ama Alman üretici 911'i ne zaman elektriğin gücü ile tanıştıracak? Bildiğiniz üzere Porsche, Taycan ile birlikte performanslı EV dünyasına oldukça hızlı bir giriş yapmıştı. Stuttgart menşeli marka, "zamanı geldiğinde" 911'i de performans odaklı bir hibrit modele dönüştürecek.

Galeri: 2020 Porsche 911 Carrera 4: Test

Konu hakkında Bloomberg'e konuşan Porsche CEO'su Oliver Blume, bir gün 911'in elektriğin gücü ile tanışacağından emin. Aracın gelişi hakkında net bir tarih veremeyen Blume, bu değişimin 911 ailesinin performansa olan odağını değiştirmeyeceğine inanıyor.

"911 uzun bir süre daha içten yanmalı motorlara sahip olacak bundan emin olabilirsiniz. 911 konsept olarak sadece içten yanmalı motorları kullanabilecek bir araç. Yani sadece elektrikli olabilmesi oldukça güç."

"Gelecekteki 911'lerde çok özel bir hibrit sistem tasarlayacağız. Tabii ki bu hibrit modelin odağı tasarruf değil, performans olacak. Örneğin 400 voltluk yarı hibrit bir motor kulağa hiç fena gelmiyor."