Dünyanın elektrikli otomobillere en hızlı ve en net geçişini yaşayan ülke Norveç. Bölgedeki elektrikli otomobil sayısı bir dönem o kadar fazla arttı ki, yetkililer ülkenin altyapısının yeterli olmayacağına işaret eden açıklamalar bile yaptı. Fakat bunların hepsi geride kalmış durumda.

Porsche de bu sebeple Kuzeyli kuzenine oldukça önem gösteriyor. Norveç'de şimdiden 1000. Taycan teslimatını gerçekleştiren üretici bu kilometre taşı için bir kutlama yapmayı ihmal etmedi.

Uzun süredir Norveç'de kendisine yer bulamayan Alman marka, Taycan'ın gelişi ile işleri tersine çevirmeyi başarmış. 2020 yılında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre tam iki kat fazla satan Porsche, Norveç'in de liderleri arasında.

Porsche Avrupa yönticilerinden Barbara Frenkel: "Norveç hükümetinin elektrikli araçları vergiler ve çeşitli yardımlar ile desteklemesi kullanıcıları EV araçlara itiyor. Aynı şekilde ülkedeki altyapı ve şarj istasyonlarının sayısı da bir hayli yüksek. Bu sebeple biz de elektrikli spor otomobilimiz ile bu pazarda bulunmak istedik."