Mercedes'in ürün gamı elektrikli modeller ile dolup taşmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki yıl gelecek EQS Sedan'ın ardından karşımıza, yukarıdaki videoda da görebilceğiniz, EQS SUV çıkacak. Casuslarımızın görüntülemeyi başardığı aracın 4WS özelliği de dikkat çekiyor.

Şehir içinde test edilen modelin özellikle U dönüşü yaptığı kısım dikkat çekici. Sürücü direksiyonu sola çevirirken arka tekerlerin sağa doğru açı almaya başladığını görüyoruz. EQS ve EQS SUV'yi uzun aks aralığı ile tasarlayan Mercedes, araçlara daha fazla manevra kabiliyeti verebilmek adına sistemi standart olarak sunacak gibi görünüyor.

Mercedes EQS SUV Casus Fotoğrafları

EQS SUV'nin video içerisindeki prototiplerinin yoğun kamuflajlı olduğunu belirtmekte de fayda var. Yine de modelin, sedan kardeşi ile benzer tasarıma sahip olacağına neredeyse kesin gözüyle bakıyoruz. Bununla birlikte geçtiğimiz ay karşımıza çıkan prototiplerdeki sahte stop takımları, bu prototiplerde de yerini korumaya devam etmiş.

Üreticinin EQS Sedan'ı önümüzdeki yıl üretim bandından indirmeye başlaması bekleniyor. Bu sebeple EQS SUV'yi ancak 2022 ya da 2023 gibi görebileceğimize inanıyoruz. Alman üretici elektrikli ürün gamını EQE, EQE SUV ve bazı AMG modelleri ile güçlendirmeyi sürdürecek.