Bir süredir Mini'nin, John Cooper Works GP modelinin elektrikli bir versiyonunu çıkaracağı söylentileri kulağımıza çalınıyor. Öyle ki pek çok güvenilir kaynak projenin prototip evresinde olduğuna dair ifadeler kullanmış fakat çıkış tarihi hakkında net bir cevap verememişti. Geçtiğimiz gün yayınlanan BMW iNext teaser videosunda ise bu iddialar ile paralellik gösteren bir detay keşfettik.

Aşağıda ekran görüntülerini paylaştığımız videoda agresif duruşlu ve siyah/sarı kombinasyonuna sahip bir Mini modeli görüyoruz. İlk bakışta bunu standart bir JCW GP ile karıştırmak mümkün zira dikkat çeken tüm detaylar neredeyse aynı. Fakat görselleri dikkatli incelerseniz aracın, elektrikli otomobillerin tamamında gördüğümüz kapalı ızgara tasarımına sahip olduğunu görebilirsiniz.

Galeri: Electric Mini JCW GP Skeçleri

GP logosunun Mini'nin en dikkat çekici modelleri için kullanıldığını hatırlatalım. Yani tamamen elektrikli JCW GP de logosunun hakkını verecektir. Şimdilik güç ünitesinin detaylarını bilmediğimiz araç SE'de bulunan 185 bg gücündeki motorun farklı bir versiyonunu kullanabilir.

Tamamen elektrikli Mini modelleri bizleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Yarış DNA'sının farklı bir sürüş dinamiği ile birleşmesi fikri oldukça mutlu edici. Bakalım Mini bizlere ne gibi sürprizler hazırlayacak...