Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, tasarımından mühendisliğine kadar yerli kaynaklar ile üretilen ilk otomobili olan Günsel B9, geçtiğimiz sene 30 Kasım gününde özel bir etkinlikle tanıtılmıştı. Biz de bu özel otomobili incelemekten bir hayli keyif aldık. Gelin birlikte bakalım!

Başlamadan önce biraz hafızalarımızı tazeleyelim diyoruz. Prof. Dr. İrfan S. Günsel, yukarıda bahsettiğimiz etkinlikte yaptığı açıklamasında, "Kıbrıs’ın simgesi Muflon’dan esinlenilen Günsel B9, Muflon gibi zarif ve güçlü hatlara sahip, modern ve özgür bir şekilde tasarlandı." demişti. Öyle de gözüküyor.

Öncelikle Günsel B9'un teknik detayları ile başlayalım. Aracın yüksüz ağırlığı 1420 kilogram iken, 188 beygir güç ve 300 Nm tork üreten bir motora sahip. Aracın uzunluğu 2.1 metre, genişliği 1.5 metre olarak ölçülüyor. Günsel B9, 100 km/sa hıza 5 saniyede erişebiliyorken, aracın azami hızı ise 150 km/sa olarak ölçülüyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk göz bebeği olan aracın toplam 350 km menzile sahip olduğunun da altını çizelim. Son olarak da pil ile ilgili detaylardan bahsedelim. Li-lon batarya kullanan Günsel B9, 52.5 kW/sa olan bir pil paketi kullanıyor.

Son olarak Günsel B9'un, "Kalp Kırmızısı, Ada Mavisi, Kumsal Sarısı, Gökyüzü Mavisi ve Taş Grisi" renk seçenekleri ile oldukça geniş bir skalaya sahip olduğunu belirtelim. Keyifli seyirler!