Bildiğiniz üzere InsideEVs ailesi olarak sizlere 2021 yılının başlarından beri elektrikli otomobiller üzerine özgün içerikler sunmak hedefiyle hizmet veriyoruz. Motor1 Türkiye ve Motorsport Türkiye'nin kardeş mecrası olarak çıktığımız bu yolda, zaten ilk günden beri var olan sosyal medya mecralarımıza YouTube'u da kattık.

InsideEVs Türkiye'nin YouTube kanalındaki ilk video ise şef editörümüz Emir Tunçyürek'in katkılarıyla ortaya kondu. Videonun sunucusu ise Motor1 Türkiye'nin değerli şef editörü Onur Koray oldu. Ayrıca Emir Tunçyürek aynı zamanda videonun çekildiği yer olan E-Garaj'ın da kurucu ortağı. E-Garaj ise İstanbul'da yer alan bir elektrikli otomobil satış ve servis merkezi şeklinde.

Türkiye'de ilk diyebileceğimiz bu videoda Emir Bey, bir Tesla Model S'in elektrik motoru ünitesini kameralar karşısında ustasıyla birlikte sökerek merakımızı gideriyor. Aracın elektrik motorunun, içten yanmalı bir motora göre son derece kompakt bir yapıda olduğunu da görüyoruz. Ayrıca Emir Tunçyürek bunlara ek olarak video boyunda elektrikli otomobillerin tahrik sistemleri, şanzımanları (yok sanılsa da doğru değil) gibi konularda kapsamlı bilgileri de bizlerle paylaşıyor.

Videonun en ilginç kısmı ise bize sorarsanız 3:27 süresi oluyor. O sürede Tesla'nın bu elektrik motorunun içerisindeki çok ilginç bir madde bizlere gösteriliyor. Maddeye dokunulduktan sonra madde eski hâlini alıyor. 

Elektrikli otomobillere veya elektrik konusuna merakınız varsa bizleri tüm sosyal medya platformlarımızdan takip etmeyi unutmayın!